2023-01-17 06:15Pressmeddelande

2023's trender inom manling livsstil

Trendspaning 2023Trendspaning 2023

Så var det återigen dags för ett försök till prognos gällande manliga skönhetstrender, 2023. Åt vilket håll blåser vindarna, och vilken riktning kommer branschen röra sig mot under året? Våra experter har observerat, spekulerat och djupdykt i ämnet - nedan kan du läsa en sammanfattning av deras tankar om trender 2023. Enjoy.

När det kommer till hårtrender så kan man nästan inte tror att det är år 2023 vi går in i, utan istället 80- och 90-talet. För till skillnad från tidigare år, när frisyrerna ska ha varit så korta och välklippta som möjligt så har det längre svallet nu börjat ta över hårtrenden igen, speciellt hos den yngre generationen. Det får gärna var mycket textur och flow. Senaste säsongen av Stranger Things - och inte minst Joseph Quinn’s karaktär Eddie Munsons och hans långa svall kan ha varit en stor inspirationskälla till denna trend. Inte bara inspirerade Eddie Munson till den längre frisyrer - Metallica's lyssnarsiffror fick även ett rejält lyft när säsongen släpptes.

Är du inte ett fan av det långa svallet eller helt enkelt inte har förutsättningarna för det? Don’t you worry, du kan fortfarande vara trending med en markant lugg. Den markanta luggen, är en trend för den korta frisyren - för någon som är ute efter karaktär och looken har stylats på många tidningsomslag och modevisningar när vinterkollektionen 2023 visades upp.
Pricken över i:et är att styla denna typ av frisyr med ett högglansigt vax och ständigt hålla luggen i schack.

Sist men inte minst så har vi även en potentiell kommande hårtrend som vi ser på med en skräckblandad förtjusning - det är nämligen den moderna “hockey-frisyren” eller “mullet” som det även kallas. Något för individen som verkligen vill bryta ut. Vågar du dig själv på denna trend så är ett volymschampo samt torrschampo en god investering för ett voluminöst hår 2023.

För trenderna inom ansiktshår 2023 är det renrakat som gäller, möjligen ett weekend stubb. Aldrig tidigare har det varit så inne att försöka uppnå en “young look”. Tänk Harry Styles , en otroligt välvårdat, välklädd man - som nästan ser babylen ut i ansiktet. För att få till den silkeslena hyn blir det allt viktigare att med åren använda återfuktning och rätt hudvårdsprodukter - samt en bra säkerhetshyvel och skonsam aftershave som gör att du undviker de röda prickarna på halsen. 

Är renrakat för mesigt för dig? Då är mustaschen din bästa vän 2023. Mustaschen blir mer älskad för varje år som går och är  något för dig som är ute efter en statement-look. Personligen för oss på Gents, så är mustaschen en klar favorit hos oss, så pass att vi nästan vågar säga att 2023 är mustaschens år. Hoppas hoppas!

I parfymvärlden är den största trenden 2023 begreppet “niche”, trots att detta varit med oss från start. Bara för några år sedan var niche-parfymer endast för parfymentesuiasterna. Idag är det en trend i sig att äga dyrare parfymer och besitta en gedigen doftgarderob.

Om vi då ska grotta ner oss lite mer i ämnet så är trenden 2023 enligt våra experter SÖTT, punkt. Electimuss Trajan med doft av nyspunnet sockervadd är mitt i prick och en doft man sätter på minnet.

Körsbär är en doftnot vi tror kommer sättas på tapeten 2023 av flera parfymhus. Som doftnot är körsbär en delikat, sötsyrlig essens som även har en nyans av bitterhet som kommer från kärnan. Clive Christians “Jump Up And Kiss Me” utsöndrar körsbär i öppningen - en potentiell trendig doft 2023.

För dig som är ett modelejon och vill matcha parfymen med årets modetrender har Gents doftexpert tagit ut de perfekta matchningarna för 2023. 

Som vi varit inne på tidigare så är 80- och 90-talet tillbaka, så även denim on denim. För att få till den ultimata biker-stilen kan du toppa med en doft som utsöndrar petroleum. Oud Stars Gao från Xerjoff är en vågad doft och där dofterna tillsammans utgör en unik känsla av petroleum. 

Ljust, ljust, ljust är något vi kommer se mycket på den manliga modesidan, redan tidigt under 2023. Att vi gärna klär oss mörkt under vinterhalvåret är det nu med andra ord ändring på. Matcha ljusa byxor och en ljus stickad tröja med en riktigt fräsch och frisk parfym som Acqua di Parmas Colonia C.L.U.B. Det är crème de la crème. 

Läder är tillbaka - eller har det någonsin försvunnit är frågan? Hur som haver så är biker looken hetare än någonsin. Vi snackar riktiga skinnpajer och slitna lädervästar med flaxande fransar. Toppa looken och gå all the way med en riktig go läderdoft, förslagsvis Africa Leather från Memo eller varför inte den spännande läderdoften Vici Leather från Electimuss London?

Varesig du väljer att följa årets trender eller inte så kommer 2023 bli ett utstickande år och där av ett spännande modeår att bejaka. 

 

 

 

  •  

 Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, skägg, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Sofie Okstad, Gents
Marknadschef
Sofie Okstad, Gents
Kontakt för frågor om Gents produkter och samarbeten