2008-05-05 15:11Pressmeddelande

Amerikanska kändisbarberare rakar loss i Sverige

Nyöppnade Gents Barber & Shop har återintroducerat klassisk rakning för Helsingborgarna. Nu satsar butiken på gästspel av amerikanska kändisbarberare. Först ut är Hugo Hernandez som följs av Bret Reichley, känd bland annat från tv-programmet Fab 5 och The Today Show på den amerikanska tv-kanalen NBC.

Tre månader var kommer de båda herrarna att finnas på Gents Barber & Shop tillsammans med Lars Tofeldt, butikens befintliga barberare. Hugo Hernandez har lång erfarenhet som barberare och har drivit två egna barbershops i New York. Bret Reichley arbetar dagligdags som chefsbarberare på Truman’s Gentlemen’s Groomers i New York, och har figurerat i både tidningar och tv-program där fokus legat på manlig skönhetsvård, rakning, skägg- och mustaschdesign för män. Magasinet Cigar Aficionado tillhör Brets beundrarskara.

– Vi har bjudit hit Hugo och Bret för att ge både oss och våra kunder det där lilla extra. Vi får ta del av den kunskap och kompetens man får av att raka kunder i flera decennier, säger Marcus Behrens på Gents i Sverige.

Rent allmänt tycker Marcus att man i Sverige varit lite dåliga på att tillvarata det hantverk som en klassisk rakning faktiskt är.
– Vi på Gents tog saken i egna händer och öppnade en riktig barbershop där vi vårdar och utvecklar kulturen och hantverket runt klassisk rakning med kniv.
I butiken erbjuds kunderna, förutom rakning, även klippningar och hud- och kroppsvårdsprodukter för män. Butikschefen Sandra Zekanovic är utbildad hudterapeut och hjälper kunderna att hitta rätt produkter.

Gents Barber & Shop öppnade i december i centrala Helsingborg och har fått ett gott mottagande av Helsingborgarna.
– Barberaren och de tjänster han erbjuder har varit populärast. Sedan har även våra olika arrangemang för svensexor, herrklubbar och andra manliga grupperingar börjat uppmärksammas och det känns jättekul, säger Marcus.

Skönhetsindustrin för män växer kraftigt. Gents är en av Nordens största aktörer inom manlig skönhetsvård med nätbutiker i ett flertal olika länder. Varje dag hittar tusentals unika besökare till Gents nätbutik. Där kan de köpa produkter och få råd om kroppsvård och hudvård - områden som innefattar allt från håravfall och rakning till tandblekning och ansiktskrämer.

För mer information kontakta:

Marcus Behrens
E-post: marcus.behrens@gents.se

Mer information om rakning och manlig skönhetsvård finns även på Gents hemsida: www.gents.se


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents