2017-11-03 11:15Pressmeddelande

Creed Viking lanseras exklusivt hos gents.se

null

Sju års väntan är äntligen över. I doftvärlden är det nästan en livstid, men för det anrika huset Creed med en historia på 257 år finner man ingen anledning att stressa fram något. Creed Viking är den största lanseringen sen huset släppte den numera ikoniska doften Aventus, 2010. Doften släpps exklusivt hos gents.se, Gents Barber & Shop samt Gents Barber & Perfume Bar. ”Det är med stolthet och stor glädje vi introducerar Creed Viking till den svenska marknaden. Vi är övertygade om att de som redan har upptäckt kvaliteten i dofterna från Creed inte kommer att bli besvikna.” säger Jonathan Pramborn, produktchef på gents.se.

Creed Viking är för den äventyrslystne, orädde och moderna mannen som går emot strömmen. Inspirationen kommer från de otroliga långskeppen som användes av vikingarna och som är en symbol för resande, uthållighet och viljan att erövra.

Viking är en frisk och fräsch doft med bergamott i toppnoten, pepparmynta i hjärtnoten och en kryddig bas av indisk sandelträ, vetiver från Haiti och jordnära toner av patchouli. Doften är komponerad av Olivier Creed, sjätte generationens parfymör. Oliviers säger i en intervju att han aldrig känner någon press på att skapa en ny doft.

”Att skapa en doft kan inte stressas fram. Jag närmar mig det med omsorg och vill att allt jag skapar är unikt. Med Viking ville jag fånga en helt annan känsla än vad jag gjorde med Aventus som för mig är synonym med framgång och makt. Jag kanaliserade min egen inre viking när jag skapade doften. I mitt sinne är han orädd, vågad, lever livet fullt ut och nöjer sig aldrig."

Creed Viking är doften för dig som går mot strömmen och har en obotlig törst efter nya upptäckter. Doften kommer i Creed’s standardstorlekar 50 ml/2 229:-, 100 ml/2 999:- & 250 ml/4 319:-

Leveransen inväntas om två dagar. Du kan bevaka Creed Viking här!

Kontakt
Jenny Rydhström, vd Gents
E-post: jenny@gents.com 
Tfn: 070-317 78 09

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents