2019-03-12 13:16Pressmeddelande

Den japanska trenden ökar stadigt

null

Hela världen städar. Japanska städgurun Marie Kondo tar världen med storm med sin berömda metod om att organisera hemmet - KonMari-metoden. Den japanska renheten och enkelheten utmärker sig i olika branscher. Även inom parfymvärlden ökar Japans inflytande. Som enda försäljningsställe inom EU väljer nu det japanska nischparfymhuset Di Ser att lansera sina exklusiva parfymer hos Gents. Det blir varumärkets fjärde försäljningsställe online, globalt sett.

Parfymerna, med rötterna i Japansk tradition, är tillverkade i Sapporo som är beläget på ön Hokkaido. Öns bergiga landskap kombinerat med kustens varierande klimat skapar unika doftkreationer som eftertraktas bland konnässörer världen över. Samtliga dofter är gjorda på helt naturliga ingredienser och tillhör den högsta koncentrationen av parfym i förhållande till alkohol.

Parfymhuset Di Ser startade år 1999 och är idag känt för sina naturliga råvaror från det lokala Japan som blandas med omsorgsfullt utvalda ingredienser från andra delar av världen. Tanken är att skapa naturliga parfymer med egen karaktär som återspeglar dofterna från den Japanska traditionella doftkulturen.

- Att ett av världens mest sällsynta parfymmärken nu finns hos Gents är otroligt roligt. Vår ambition är att hela tiden erbjuda bästa tänkbara sortiment utifrån kundefterfrågan. Nu när det hantverksmässiga och unika inom parfymvärlden, kombinerat med det rena och enkla, efterfrågas allt mer bland kunder vill vi förstås erbjuda just detta, säger Denis Vasilije, doftexpert hos Gents.

Nu finns tre spännande dofter från Di Ser att upptäcka exklusivt genom internetbutiken Gents.se och i butikerna Gents Barber & Shop samt Gents Barber & Perfume Bar. Upplagan är starkt limiterad och samtliga dofter är 33 ml.

De nuvarande dofterna i sortimentet är:

Hasunoito - Denna gröna, varma doft är baserad på lotusblomman som är en symbol för Di Ser. Parfymen är en blandning av styrka och mjukhet som också är utmärkande för blomman.

Akanesasu - En fräsch soldränkt citrusdoft avsedd för våren och sommaren, som symboliserar kärleken till naturen.

Adameku - Fruktig och sensuell hyllning till den japanska kvinnans elegans.

Du hittar Di Sers dofter här.

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents