2011-11-10 15:18Pressmeddelande

Flärdfulla och äventyrliga dofter gör entré på svenska marknaden

Det är alltså det anrika märket Floris, grundat 1730, som nu genom nätbutiken Gents.se och Gents Barber & Shop i Helsingborg har kommit även till Sverige. Som enda återförsäljare kan man stolt presentera produkterna som tillhörde Ian Flemings favoriter och som också kom att figurera i böckerna om James Bond.

 

Gatunumret till den ursprungliga och fortfarande välbesökta butiken på 89 Jermyn Street har kommit att ge namn åt den parfym som kanske är mest känd i hela sortimentet, Floris No. 89. Parfymen sägs vara signaturdoften för Agent 007 och i novellen Dr. No beskrivs hur James Bond vid ett tillfälle låter tappa upp ett bad med Floris Lime Bath Essence, en scen som dock aldrig kom med vid filmatiseringen av boken. Winston Churchill är ytterligare en man som kommit att förknippas med företaget då han hade för vana att använda Floris Special No. 127.

 

Företaget sällar sig till den del av Londons sedan länge världskända parfymörer som i decennier försett världen med exklusiva produkter för både män och kvinnor. Juan Famenias Floris startade sin verksamhet på 89 Jermyn Street i centrala London som till en början bestod av barberarsalong och parfymeri.

 

280 år efter öppnandet av det lilla parfymeriet finns nu möjligheten att införskaffa dessa produkter utan att behöva ta flyget till London. Floris produkter andas exklusivitet och gentlemannaskap. För den som eftertraktar detta erbjuder Gents.se såväl raktvålar som krämer, badoljor och parfymer.

 

För mer om Floris väldoftande sortiment, se http://www.gents.se/brand/floris eller besök Floris egen hemsida http://www.florislondon.com/eur/heritage/   

Gents.se är en av Sveriges mest välsorterade nätbutiker för manlig hudvård, rakning och kroppsvård. Vi har funnits på nätet sedan 2002. Hos oss finner du allt för dina dagliga rutiner.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents