2019-02-01 07:00Pressmeddelande

Gents Barber & Shop ombyggd till mötesplats

null

Under december månad lanserade Gents fysiska butik i Helsingborg City en kaffebar i mitten av lokalen. Baren har idag bidragit till att kundernas sessionslängd i butiken har ökat samt att det blivit en samlingspunkt för nya och återkommande Gents-kunder.

Den globala konsumenten och digitaliseringen påverkar den fysiska handeln. Dagens fysiska butik är betydligt mer än bara en plats för köp – det är en mötesplats. Gents vill skapa en plats för kunden som överraskar och erbjuder en minnesvärd upplevelse.

Ombyggnaden av kaffebaren har gjort att Gents kunder kan avnjuta en kopp kaffe i väntan på deras behandling eller medan de diskuterar med barberarna och parfymexperterna. Baren öppnar även upp fler möjligheter för parfymprovning.

Gents parfymprovning är ett unikt koncept i Helsingborg där doftexperterna tar med deltagarna på en resa genom parfymens historia och delar med sig av deras kunskap om parfymens uppbyggnad och hur den ska analyseras. Under eventet bjuds det även på cocktails som matchar parfymerna - en unik upplevelse där baren kommer till användning.

- Att driva traditionell butik idag är väldigt spännande, vi handlare måste se våra butiker som någonting mer än en lokal som bara erbjuder varor. Vi vill att butiken ska ses som en mötesplats för både handel och samtal. Vi jobbar ständigt för att utveckla, testa och prova nya saker för att ge våra gäster en unik upplevelse. Att bygga en bar var ett naturligt steg för att skapa en wow-faktor där vi skapar en internationell känsla i butiken, säger Jonathan Pramborn, Head of Retail på Gents.

På detta sätt hoppas Gents lyfta det fysiska mötet och locka fler besökare. Den fysiska butiken kommer inte att försvinna. Det handlar om att anpassa butiken efter kundens behov.

För bokning och servicemeny: www.gents.se/helsingborg-city

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents