2016-11-11 12:32Pressmeddelande

Gents lanserar exklusiva serier från parfymhuset Creed

null

Creed är ett av världens mest kända parfymhus med anor från 1760. Nu lanserar Gents, som enda officiella återförsäljaren på den svenska marknaden, Creeds eftertraktade dofter i unika 30 ml och 120 ml flaskor.

Creeds parfymer har hittills bara funnits tillgängliga i 75 ml storlek på den svenska marknaden. Idag lanserar Gents, som den enda officiella återförsäljaren på den svenska marknaden, parfymhusets dofter i både den smäckra resestorleken 30 ml samt den mer kontinentala 120 ml flaskan. Något som gör Creeds parfymer tillgängliga för fler män och som erbjuder trogna användare ett bättre värde.

– I Sverige finns en tradition av att växla mellan enklare vardagsdofter och lyxigare dofter för speciella tillfällen. Creeds exklusiva parfymer är definitivt dofter som förgyller de speciella tillfällena, säger Fredrik Bengtsson, vd på Gents.se.

– På Gents vill vi hjälpa män att upptäcka intressanta parfymhus, hitta sin egen doft för olika tillfällen och att expandera sin doftgarderob. Nu kan vi erbjuda både den mindre rese-storleken och den större flaskan, vilket gör det möjligt för fler män att prova Creeds lyxiga parfymer samtidigt som vi kan erbjuda Creeds lojala köpare ett bättre värde. Det hjälper oss att hjälpa våra kunder, säger Fredrik.

Med en historia som stäcker sig mer än 250 år tillbaka i tiden och ett arv som spänner från far till son över åtta generationer håller parfymhuset Creed en särställning i parfymbranschens finrum. Historien börjar i ett litet skrädderi i London år 1760. Doftsatta handskar är högsta mode i den brittiska överklassen, och berömmelsen tar fart när kung George III beställer sin egen doft, Royal English Leather från Creed. I mitten av 1800-talet övertygar Napoleon III parfym-mästaren Henry Creed att flytta företaget till Paris där han blir hovleverantör till det franska, ryska och ungerska hovet.

1985 skapar parfymhuset sin hittills mest kända och kändistäta doft, den legendariska Green Irish Tweed som uppmärksammas genom Richard Gere, George Clooney och Robert Redford. Idag är Erwin Creed parfymör och familjeföretaget fortsätter att komponera lyxiga mästerverk som Original Vetiver, Aventus, Love in White och Love in Black. Creed har aldrig kompromissat på kvaliteten och parfymerna innehåller en stark koncentration av naturliga oljor, upp vid 15-20 procent, vilket står i stark kontrast till dofterna från de parfymer modehusen designar för massmarknaden. Efter mer än 250 år och 200 unikt skapade parfymdofter står parfymhuset Creed starkare än någonsin.

Om Gents
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents hudterapeut, doftkonsulter, barberare och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar. 


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents