2016-10-18 09:15Pressmeddelande

Gents öppnar Skandinaviens första parfymbar

null

I november öppnar den snabbväxande internetbutiken Gents ännu en spektakulär butik, denna gång Skandinaviens första parfymbar med såväl parfymör som barberare på plats. Gents Barber & Perfume Bar slår upp portarna på Väla Centrum.

Gents har Nordens största sortiment inom manlig livsstil. Med noga utvalda produkter från exklusiva varumärken över hela världen, inspirerar och hjälper Gents män att känna sig enastående.

Idag har Gents, utöver internetbutiken, även den prisbelönta butiken Gents Barber & Shop i centrala Helsingborg. I början av november öppnar Gents sin andra butik, denna gång på Väla Centrum och med ett helt unikt koncept, Gents Barber & Perfume Bar blir Skandinaviens första parfymbar.

– Vi är väldigt stolta över vår nya butik. Gents vill vara destinationen för män som söker det allra bästa. Parfymbaren är ett nytt koncept och den blir helt unik i sitt slag. Nu får män uppleva ett bättre sätt att köpa parfym. I en lyxig barmiljö vägleder vår parfymör kunderna att finna deras egen personliga signaturdoft, säger Fredrik Bengtsson, vd på Gents.

Sortimentet av dofter i butiken kommer från särskilt utvalda varumärken som bland annat Acqua di Parma, Creed och Penhaligon’s, samtliga parfymhus med lång erfarenhet av dofter och fokus på kvalitet och lyx. För hud-, hår- och skäggvård finns ett brett utbud från anrika brittiska varumärken som Molton Brown och Truefitt & Hill representerade.

Utöver parfymbaren kommer en barberare att finnas på plats för att bland annat erbjuda männen en traditionell våtrakning med kniv och varma handdukar i ett avskilt barberarrum. Butikspersonalen är experter inom dofter, hudvård samt hår- och skäggvård. Med denna expertis på plats kommer butiken bli ett efterlängtat tillskott på Väla Centrum.

– Jag vill inte avslöja för mycket, men vi har satsat mycket på butikens inredning och känsla. Det ska vara en upplevelse för alla sinnen att besöka Gents Barber & Perfume Bar, och vi har lyft detta till en helt ny nivå i vår nya butik. Besök oss på Väla Centrum i november och ni kommer att förstå vad jag menar, säger Fredrik Bengtsson.

Om Gents
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents hudterapeut, parfymör, barberare och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt den fysiska butiken Gents Barber & Shop. 

Om Väla Centrum
Väla Centrum är beläget Helsingborg och lockar med sina 180 butiker cirka 5,9 miljoner besökare varje år. Väla har en stor bredd av butiker inom mode, sport, skönhet, teknik och heminredning.Gents Barber & Perfume Bar kommer att ligga i samma zon som BOSS Store (Hugo Boss) och Rituals. Tillsammans skapar butikerna möjligheten för många män att snabbt kunna hitta det de söker inom både mode, skägg- och kroppsvård.

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents hudterapeut, parfymör, barberare och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt den fysiska butiken Gents Barber & Shop.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents