2023-11-17 10:01Pressmeddelande

Gents riktar strålkastaren mot psykisk ohälsa bland män i ny kampanj

Mankind - Gents

I samband med Internationella Mansdagen 19 november lanserar Gents initiativet Mankind för att belysa frågor som i större utsträckning drabbar – eller orsakas av – män. Samtidigt teamar företaget upp med organisationen Mind för att informera om psykisk ohälsa, depression och självmord bland män.

”Genom vårt community ser vi en möjlighet att regelbundet kunna nå ut till 100 000-tals män i olika åldrar för att göra skillnad. På ett konkret sätt vill vi bidra till kunskap, reflektion och dialog utan att det blir grabbigt eller fullt av pekpinnar”, säger Jenny Rydhström, VD och grundare av Gents.

Belysa mäns roll och ansvar i samhället

Det finns många frågor som berör unga män, som pojkars fallande skolresultat, kopplingen mellan brist på framtidstro, respekt, mening och tillhörighet. Men också killars och mäns ställning på arbetsmarknaden, jämställdhet i relationer och fadersrollen.

Psykisk ohälsa kan ta många former: missbruk, depression, ensamhet och självmord. Men också rekrytering in till organiserad brottslighet eller våldsbejakande extremism.

”Pojkar och män står idag inför samma gamla utmaningar, satta i nya sammanhang. Sammanhang där samhällsförändringar och den tekniska utvecklingen accelererar negativ utveckling för en växande tyst massa. Dessa och andra destruktiva mönster vill vi bidra till att bryta. Vi vill även uppmärksamma mäns psykiska och fysiska hälsa i ett större perspektiv”, säger Jenny Rydhström.

Mankind lanseras på Internationella Mansdagen

På Internationella Mansdagen 19/11 lanserar Gents initiativet Mankind under en stående flik på hemsidan Gents.se. Här kommer det att finnas material som:

  • Intervju-/informationsfilm om föreningen Mind.
  • Artiklar om manlig hälsa och psykisk ohälsa på teman som ångest, missbruk, maskulinitet, mansroller och postpartumdepression bland pappor.
  • Materialet går även ut i Gents organiska kanaler och når ca 150 000–200 000 personer.
  • Minds så kallade varmprats-kort kommer samtidigt att finnas på Gents.se.
  • Dessutom aktiveras två permanenta knappar med direktlänk till Mind – en för gåvor och en med direktlänk till föreningens stödlinjer.

Gents skänker 10 procent av omsättningen på utvalda dagar

Under Internationella Mansdagen, Världshälsodagen och Suicidpreventiva dagen skänker vi 10 % av vår omsättning till organisationen Mind för att hålla självmordslinjerna öppna.

Om Mind

Föreningen Mind vill bidra till ett medmänskligare samhälle genom att lyfta vikten av samtal och att bry sig om varandra. Organisationen främjar psykiskt välbefinnande genom att vara en röst för de med psykisk ohälsa och minska skam och stigma genom att sprida kunskap. Mind vill medverka till att psykisk hälsa ses som ett viktigt område som kräver både åtgärder och resurser. Minds volontärer tar emot över 80 000 samtal årligen från människor i deras stödlinjer; Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, skägg, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents
Sofie Okstad, Gents
Marknadschef
Sofie Okstad, Gents
Kontakt för frågor om Gents produkter och samarbeten

Relaterad media