2016-10-27 09:15Pressmeddelande

Gents säljer världens mest exklusiva rakkniv

null

Iwasaki Tamahagane Kamisori är världens vassaste rakkniv – skapad med samma stål som de legendariska samurajsvärden. Ett unikt hantverk av en högt respekterad japansk mästare. Nu säljs den på internetbutiken Gents.se.

–Iwasaki Tamahagane är inte världens dyraste rakkniv, men den är tveklöst den mest exklusiva och eftersökta rakkniven, säger Fredrik Bengtsson, vd på Gents.

Iwasaki Tamahagane Kamisori tillverkas från en klump Tamahagane stål, exakt samma som användes i de legendariska samurajsvärden. Stålet damaskeras, så heter det när smeden bankar ut det och viker tillbaka det över sig självt, i tusentals lager. Därefter härdas och poleras det. Tillverkningen i smedjan Sanjyo Seisakujo är lika tidskrävande som komplicerad och svår för mästaren Mizuochi-san, bara hälften av försöken lyckas. Så skapas världens vassaste rakkniv.

–Många entusiaster drömmer om att en gång hålla en Iwasaki Tamahagane Kamisori i sin hand, men bara ett ytterst fåtal kommer någon gång att få möjligheten. Detta är rakningens heliga gral och det finns inga att köpa, därför är en sådan här rakkniv egentligen omöjlig att prissätta, säger Fredrik.

Om precis en vecka kommer det trots allt att finnas en Iwasaki Tamahagane Kamisori storlek 2chogake att köpa. Gents.se har genom sitt kontaktnät lyckats få tag i en som nu kommit hem från smedjan Sanjyo Seisakujo. Rakkniven läggs upp till försäljning på Gents.se på måndag den 31 oktober, och priset är satt till 20.000 kronor.

Mer utförlig information om Iwasaki Tamahagane Kamisori, Sanjyo Seisakujo, Mizuochi-san och rakning med rakkniv finns i artikeln ”Iwasaki Tamahagane Kamisori, rakningens knivskarpa mästare” på https://www.gents.se/tamahagane – Gents.se.

Om Gents
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents hudterapeut, parfymör, barberare och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents