2018-11-06 15:12Pressmeddelande

Gents utnämnd till Gasell

null

Genom en tydlig målbild från ledningen samt att införa ”sällsynt driv” som anställningskriterium för samtliga tjänster oavsett nivå, har nu Gents fått sitt första DI Gasellpris. Priset innebär att man är ett av de snabbast växande företagen i Sverige.

- "Begränsning" är ett mindset som det övas dagligen på i många organisationer runt om i Sverige. Till slut blir det verklighet, säger VD Jenny Rydhström. Vi uppmuntrar istället våra medarbetare att gå in i stormens öga, där avkastningen är som störst, fortsätter Jenny.

En Gasell har en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor med minst tio anställda. Utöver detta ska omsättningen ha fördubblats på tre år och resultatet under dessa år vara positivt. Årligen utses färre än 0,5% av alla Sveriges bolag till Gaseller.

Hur har då Gents gjort för att lyckas, och för att bli utnämnda till Gasell?

- Vad som gör oss till Gasell är att Gents är en livsstil för de som jobbar här. Man skulle kunna likna en arbetsdag på Gents som en dag på autobahn, i 220 km/h. Vi kör om snabbt, vågar satsa och har ett tydligt mål i sikte, säger Sofie Okstad, marknadskoordinator på Gents.

Att ha grit som företagskultur, på vanlig svenska översatt till en kombination av ”uthållighet” och ”jävlar anamma”, spelar stor roll. Och kulturen inbegriper ett egensyfte att få medarbetare att växa både som människor och i sin yrkesroll.

Julia, praktikant hos Gents, har under sina fem veckor redan snappat upp viktiga och lärorika aspekter av tydlig Gents-karaktär.

- Det som överraskat mig mest är det höga arbetstempot. Här är det en självklarhet att man kavlar upp armarna och har ett stort engagemang i alla projekt. Som praktikant på Gents har jag blivit bemött som en anställd och tilldelats ”riktiga arbetsuppgifter”. Att gå till ett företag som inte bejakar ens driv finns inte på kartan efter att praktiserat här.

Vi på Gents är mycket glada och stolta över Gasell-utmärkelsen. Den 19 november samlas Gasellföretagarna i Malmö för att prisas samt få reda på vilket företag som växer snabbast av Gasellerna. 

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents