2016-12-16 10:34Pressmeddelande

Gents utvecklar världens mest lagom rakblad

null

När Great Scandinavia skulle ta fram ett nytt Rijk rakblad för den skandinaviska marknaden vände de sig till Gents produktutvecklare och barberare. Ett år senare är det äntligen här; rakbladet som skapats speciellt för skandinaviska män.

Det nya Rijk rakbladet blev lagom på alla sätt. Det är lagom tjockt, lagom vasst och det är skapat av precis lagom mängd svenskt stål från Sandviks gruvor i norra Sverige. Allt för att ge skandinaviska män ett rakblad som är utvecklat för deras skägg, hud och förhållanden.

–Här har vi ett klimat som växlar kraftigt med årstiderna. Det var en rolig utmaning att ta fram ett rakblad som tar hänsyn till våra behov och att hitta en avvägning mellan det som är vassast och det som under våra förhållanden är snällast för huden, säger Jonathan Pramborn, produktutvecklare på Gents.se

Rakbladet från Rijk är ett dubbelslipat rakblad som lägger sig strax över mitten av skalan ”vasst” till ”vassast”. Det är ett precisionsblad i svensk stålkvalitet som är anpassat för medeltjockt skägg och medelhård skäggväxt, skonsamt för känslig hud och minskar risken för skärsår. Ett blad som passar de flesta skandinaver.

–Allt fler män återupptäcker traditionell våtrakning med säkerhetshyvel och dubbelrakblad. Det är billigare, skönare och det ger ett bättre resultat. Jag övertygad om att vi kommer se våtrakningstrenden växa sig starkare, säger Fredrik Bengtsson, vd på Gents.se

Rakbladet som är utvecklat av Gents för Rijk och Great Scandinavia finns nu i Gents internetbutik och butiker, samt hos välsorterade barberare. 5 rakblad kostar 19 kronor (3,80 per blad), ett fempack med 25 rakblad kostar 79 kronor (3,16 per blad) och ett tjugopack med 100 rakblad kostar 299 kronor (2,99 per blad).

Fakta om dubbelrakblad

  • Dubbelrakblad är det klassiska rakbladet med två vassa kanter. Det tunna, stansade rakbladet utvecklades redan i början av 1900-talet och har sedan dess varit alternativet som ger den närmaste och renaste rakningen. Produktionen har med tiden förfinats och idag tillverkas rakbladen av rostfritt stål.
  • Traditionella dubbelrakblad är vänligt mot både plånboken och miljön. De kostar en bråkdel jämfört med flerbladsystemen och håller samtidigt skärpan 2-3 gånger längre.
  • Allt fler män återupptäcker traditionell våtrakning med säkerhetshyvel och dubbelrakblad. Gents som är marknadsledare inom manlig livsstil rapporterar att försäljningen ökar med mer än 50 procent årligen.
  • Skötseltips! Skölj bladet under ljummet vatten efter rakningen och blås det torrt. Ett välskött rakblad håller hög skärpa ungefär fem rakningar, lite beroende på blad och skäggväxt, men kan ofta användas längre än så.

Om Gents
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents hudterapeut, doftkonsulter, barberare och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents