2018-11-13 08:57Pressmeddelande

Istället för en guldtacka

null

Gents släpper nu en enastående rakborste i gediget guld, jämförbar med en investering på råvarumarknaden. Skillnaden är att du kan använda och ha glädje av denna under hela investeringens livslängd.

Rakborsten väger 550 gram varav 12 gram utgör hår och resten (538 gram) utgör 18 karats guld.

Guldet är grön-certifierat, dvs 100% återvunnet och hanterat under humana förhållanden. Vid köp av borsten får du evighetsgaranti på handtaget och livstidsgaranti på borsten. Och bestämmer du dig för att under en period i ditt liv odla skägg fungerar borsten utmärkt som en elegant brevpress under tiden.

- Denna rakborste lyckas kombinera en slående kvalitet med en perfekt tyngd, säger Jonathan Pramborn, som varit ansvarig för projektet från Gents sida. Med sin opolerade ytbehandling understryker borsten en rå men tidlös skönhet. Handtaget är triangulärt sköldformat med svagt räfflade linjer för ett optimalt halkfritt grepp.

Den stora knuten (borsten) är 30 mm vid basen, vilket är den största knuten på världsmarknaden. Knuten innehåller 30 000 hår sammansatta för hand, antingen av grävling eller av syntet.

- Ju större knut, desto mer vatten sugs upp, vilket ger ett bättre lödder och därmed i slutändan också ett bättre glid. Och ju bättre glid, desto mindre rakirritation, fortsätter Jonathan.

Rakborsten är tillverkad av guldsmed Erik Rosander hos Helsingborgsbaserade Art Metall som bland annat gör bilnycklarna till Koenigsegg.

Priset kan tyckas vara saftigt, men förutom att rakborsten ger den ultimata rakupplevelsen rent tekniskt, samt kan föras vidare i generationer, är denna högkvalitativa borste även en långsiktigt trygg investering att jämföra med en guldtacka i kassaskåpet.

Rakborsten kostar 525 000 kr och då ingår valfri gravyr. Kan även fås beklädd med ädelstenar, pris beroende på utförande. Säljs hos www.gents.se

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents