2016-01-19 11:27Pressmeddelande

Kyssvänliga skägg gav ett rekordavslut för Gents 2015

null

Gents avslutade året med flaggan i topp. Julhandeln gick lysande och försäljningen ökade med 70 % i december jämfört med 2014. Skäggtrenden höll i sig – skäggschampo och skäggolja blev julens stora vinnare.

Det blev ett riktigt bra avslut på 2015 för Gents, e-butiken som inriktar sig på manlig livsstil, med produkter inom rakning, skägg, mustasch och hudvård. Julhandeln visade riktigt bra siffror och försäljningen växte med 70 % under december.

”De överlägsna bästsäljarna är skäggolja och skäggschampo. Hypen kring skägg fortsätter, ingen tvekan om den saken”, säger Jenny Rydhström, VD.

2015 har varit ett skäggets år. Om trenden håller i sig under 2016 återstår att se. Gents olika skäggvårdsprodukter (förutom de redan nämnda bl a vax, balsam, borstar, kammar och saxar) är allihop populära. Men också andra produkter inom t ex rakning är efterfrågade.

”Även om medvetenheten kring skäggvård ökar hela tiden så är det fortfarande många som inte riktigt tar hand om sina skägg. Det är framförallt huden under som ofta tar stryk”, berättar Jenny.

Personer med skägg kan uppleva besvär med till exempel klåda eller torr och irriterad hud. Har man precis börjat med skägg så kan huden reagera på olika sätt, och det kan vara svårt för ovana skäggbärare att veta vad man kan göra åt en svampig känsla eller torra skäggstrån. Att det är just vårdande produkter som schampo och olja som säljer bäst just nu tyder på att det på många håll finns en önskan om en bättre skägghälsa.

Jenny Rydhström
VD, Gents
jenny@gents.se

Gents.se är den ledande online-återförsäljaren av manliga produkter inom rakning, skägg och hudvård inom Skandinavien, men är verksamt över hela världen.

Sajten riktar sig uteslutande mot män, samt kvinnor som köper gåvor till män. Målgruppen har smak för kvalitet och premiumprodukter och tar gärna ställning. Gents 140 000 kunder har ett avsevärt högre valdeltagande än genomsnittssvensken.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents