2020-06-04 07:31Pressmeddelande

Lanseringen av Gents.dk över förväntan

I slutet av mars lanserades Gents.dk för att kunna göra en mer fokuserad och anpassad satsning på den danska marknaden. Satsningen har redan slagit rekord och enbart i maj är försäljningen 50% över 2019 års totala försäljning i Danmark.

- Vi är väldigt glada för den positiva responsen vi fått på den danska marknaden. Trots att vi fortfarande är i ett tidigt skede så har resultaten gått långt över förväntan säger Laszlo Varga, VD på Gents.

Gents har majoriteten av sin försäljning i Sverige och Norge idag, och den lyckade satsningen i Danmark stärker bolaget inför kommande satsningar.

- Det är aldrig enkelt att gå in i en ny marknad och Danmark är en speciellt svår marknad för utländska e-handlare att lyckas i. Att vi från start har denna tillväxt med i princip bibehållen lönsamhet är ett väldigt gott betyg för alla medarbetare och vår strategi, fortsätter Laszlo Varga. 

Det första eldprovet på en tuff marknad är nu avklarat, och Gents förberedelser för etablering på fler marknader är redan igång.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.