2017-02-22 09:36Pressmeddelande

Nu kommer Creed Les Royales Exclusives till Sverige

null

Les Royales Exclusives är den mest ambitiösa och exklusiva doftkollektionen som någonsin lanserats av Creed. När vi pratar om Creed, en parfymdynasti som gått i arv från far till son i sju generationer, säger det en hel del om ambitionsnivån och kvaliteten som satsats i den nya kollektionen.

Oliver Creed är parfymmästaren som har arbetat fram de fem dofterna i Les Royales Exclusives kollektionen tillsammans med sin son Erwin. Oliver har tidigare skapat flera av parfymhusets mest populära dofter, som Green Irish Tweed, Silver Mountain Water och Aventus. Moderna dofter som redan nått kultstatus i parfymkretsar. Les Royales Exclusives är Olivers mästerverk och en hyllning till familjeföretagets 250-åriga historia. De tidlösa dofterna är eleganta och förföriska med högsta kvalitet i varje beståndsdel. Ingredienserna är handplockade från när och fjärran, koncentrerade i en Eau de Parfym, förslutna i en skulptur av glas och slutligen förseglade med en förgylld kork. Les Royales Exclusives är en verkligt exklusiv kollektion för parfymsamlare och konnässörer.

Nu har de fem dofterna ur Les Royales Exclusives kollektionen för första gången nått Sverige och de erbjuds exklusivt genom internetbutiken Gents.se och i butikerna Gents Barber & Shop samt Gents Barber & Perfume Bar. Upplagan är starkt limiterad och 75 ml Eau de Parfym är prissatt till 3.995 kr.

Creed Pure White Cologne (frisk citrus) är en modern tolkning av det viktorianska England. Det är en vårdad, elegant och välskräddad kreation. Pure White Cologne är den friska doften av lätta dimslöjor som sveper in över London från landsbygden en tidig morgon. Noterna är frisk citrus från citron och grapefrukt med diskreta toner av sötma från päron, neroli och vit musk. Pudrig elegans från grå ambra och lätt jordighet från iransk galbanum. Inspirationen kommer från William Turners tavla ”Rain, Steam & Speed” som hänger på National Gallery i London.

Creed Spice & Wood (fräscha tränoter) är en het kärleksaffär mellan Europa och Orienten. Inspirationen hämtas från en svunnen tid och romansen mellan den romerske generalen Marcus Antonius och den egyptiska härskarinnan Kleopatra. Doftresan tar oss över Nilen mot Alexandria och de kryddiga dofterna omges av träiga noter från italiensk björk och egyptisk ceder i samklang med italienska äpplen, solmogen bergamott och frisk citron.

Creed Jardin d’Amalfi (friskt floral) bjuder på en livlig och doftrik resa längs den glamourösa italienska Amalfikusten. Det dramatiska landskapet, den friska vinden från havet och doften från citronlundarna blandas med dofterna från blomstrande trädgårdar. Den kalabriska bergamotten och citronerna från Sicilien ger toppnoter som förflyttar dig till en varm sommardag vid kusten. I hjärtat finns noter av ceder, vetiver och kanel.

Creed Sublime Vanille (mjukt orientalisk) är en exotisk och förförande parfym, en doftupplevelse som skiljer sig från det väntade och vanliga. Oliver Creed började Les Royales Exclusives kollektionen med en komposition som gäckar och utmanar de skickligaste parfymörerna, den svåra balansakten mellan sött och friskt. Sublime Vanille är perfekt avvägning mellan de söta topptonerna från vanilj och hjärta av tonkaböna på en bas av bergamot, musk och kalabrisk citron. Resultatet är en mjuk och lätt doft i balans och harmoni.

Creed White Flowers (rikt floral) är en vacker och förförisktberusande doft, inspirerad av Edens paradis. Det är en kraftfull och komplex doft, skapad från handplockade ingredienser. I toppen hittar vi mjuka florala noter tillsammans med grönt äpple och sprudlande citrus. I hjärtat visar sig mängder av jasmin och nyblommad viol. Tillsammans med en bas av sammetslen syren, musk och sandelträ koncentrerar White Flowers dofterna och känslan av vår.

Om Gents
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeut, doftkonsult och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents