2017-10-20 13:56Pressmeddelande

Penhaligon’s Portraits exklusivt hos Gents.

null

Penhaligon’s släpper serien Portraits i Sverige via Gents.se, Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar. Portraits är en brittiskt aristokratisk samling dofter i skräddarsydda förpackningar, med gravyr och illustrationer av konstnären Kristjana Williams.

William Penhaligon grundade frisörsalongen Penhaligon’s redan 1870 på den berömda gatan Jermyn Street i centrala London. Ett stenkast från de turkiska baden där inspirationen till husets första doft, Hammam Bouquet, kom år 1874. Sedan dess har man levererat dofter och toalettartiklar till hertigar, grevinnor och kungligheter. Penhaligon’s mest kända doft, Blenheim Bouquet från 1902, var ett beställningsjobb till hertigen av Marlborough och är fortfarande en av de mest sålda dofterna från Penhaligon’s.

Portraits är en serie med personligheter, alla från den victorianska eran och Kronans storhetstid. Men var alla så nobla och distingerade? Vilka förbjudna romanser och mörka hemligheter fanns i den ädelsinnade Londonsocieteten under den Viktorianska eran? Penhaligon’s har skapat tio dofter för att återspegla tiden, personligheterna och konflikterna.

The Tragedy of Lord George
Toppnot: Brandy Hjärtnot: Raktvål Basnot: Tonkabönor

The Revenge of Lady Blanche
Toppnot: Pudrig violrot Hjärtnot: Narcissusblomma Basnot: Hyacint

The Coveted Duchess Rose
Toppnot: Mandarin Hjärtnot: Rosor Basnot: Sandelträ & Mysk

Much Ado About The Duke
Toppnot: Pepprig Ros Hjärtnot: Gin Basnot: Läder & Sandelträ

Clandestine Clara
Toppnot: Rom & Vanilj Hjärtnot: Kanel & Mysk Basnot: Bärnsten & Patchouli

Roaring Radcliff
Toppnot: Rom Hjärtnot: Tobak Basnot: Pepparkaka

The Ruthless Countess Dorothea
Toppnot: Bergamott Hjärtnot: Röd Ingefära Basnot: Sherry & Kashmirträd

Monsieur Beauregard
Toppnot: Irisrot Hjärtnot: Sandelträ Basnot: Kanel

The Bewitching Yasmine
Toppnot: Jasmin Hjärtnot: Rökelse Basnot: Oud

The Uncompromising Sohan
Toppnot: Pepprig Ros Hjärtnot: Vetiver Basnot: Oud

Du hittar samtliga Penhaligon's Portraits dofter här!

Kontakt
Jenny Rydhström, vd Gents
E-post: jenny@gents.com
Tfn: 070-317 78 09

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents