2011-04-27 17:22Pressmeddelande

Svensk kulturskatt hos Gents.se


Den förunderliga historien om Carl Victor Heljestrand kommer till sitt slut, när de sista rakknivarna som bär hans namn nu säljs ut hos nätbutiken Gents.se efter mer än ett halvt sekels törnrosasömn.

Svenskt stål när det är som absolut bäst och ett genuint hantverk i världsklass. Rakknivarna från Heljestrand är med stor sannolikhet tillverkade i Eskilstuna någon gång i början/mitten av 1900-talet och har legat gömda i ett konkurslager fram till idag.

En enkel sökning på Internet visar att knivarna är rariteter utomlands. Både knivarnas material (svenskt stål) och det faktum att de är tillverkade i Sverige har genom åren rönt stor uppmärksamhet internationellt, bland annat på världsutställningarna i Paris 1855, Stockholm 1866, Bogotá 1875, Philadelphia 1876, Chicago 1883 och Paris 1900.

Hos Gents finns nu dessa äkta Heljestrand rakknivar av svenskt kolstål i fyra olika utförande och rikligt med svenska kvalitetsstämplar. Knivarna kommer i två modeller, Excellens som är av halvfransk modell med en smal klinga och No 29 som är med skålslipad klinga av 14 mm storlek.

”Detta är de vassaste rakknivarna i vårt sortiment, säger Emma Dahlström Karlsson, chefsbarberare hos Gents. Svenskt stål är fantastiskt och kvalitén slår allt vi tidigare sett.  Dessutom är knivarna minst sagt ”limited edition” vilket gör det extra roligt att kunna sälja dem.”

Förutom de rakknivar som Gents nu säljer, återfanns i konkurslagret även ett stort antal rakknivar med skaft i äkta elfenben och sköldpadda som idag är skyddade arter och därför inte får omsättas på marknaden. En dispensansökan att få sälja även dessa skickas i dagarna in till Jordbruksverket.

 

För mer information gå in på www.gents.se eller kontakta Jenny Rydhström, presskontakt.

Email: Jenny@gents.se

Telefon: 0703 177809

Om Gents.se

Gents.se är en av Sveriges mest välsorterade nätbutiker för manlig hudvård, rakning och kroppsvård. Vi har funnits på nätet sedan 2002. Hos oss finner du allt för dina dagliga rutiner.

 


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents