2018-06-25 11:00Pressmeddelande

Svensk lyx till Förenade Arabemiraten

null

Gents.se är exklusiv återförsäljare online till de glasskulpturer som skapats genom samarbetet mellan det svenska nischparfymhuset Agonist och anrika Kosta Boda. Glasskulpturerna blir till personliga och unika parfymflaskor då den medföljande parfymen hälls i.

Trots att både parfymhuset Agonist och glastillverkaren Kosta Boda har svenskt ursprung, är det inte svenskarna som står i främsta ledet för att köpa dessa fantastiska konstverk. Första köparen hos Gents blev istället en kund från Förenade Arabemiraten som köpte glasskulpturen Liquid Crystal med tillhörande parfym för motsvarande 12 295 kronor.

Extra roligt är att kunden är en kvinna, uppenbarligen intresserad av nischparfymer och svensk glaskonst.

Sedan landet skapades 1971 har Förenade Arabemiraten tagit sig ett stort kliv uppåt. De fattiga ökenstaterna är ett minne blott, väl dolt bakom de blanka och höga fasaderna som numera pryder ökenbädden. Vad som mer är dolt i detta exotiska land är diskrimineringen genom familjelagstiftningen som för många kvinnor tillhör vardagen, vilket exemplifieras genom arvslotten där en son ges dubbelt så stort arv mot en dotter vid föräldrarnas bortgång. I Förenade Arabemiraten står dock kvinnliga och manliga emirater (inhemska invånare) lika inför lagen när det gäller utbildning och arbete. Cirka 70 procent av universitetsstuderande är kvinnor, vilka i allt större utsträckning dessutom deltar i arbetslivet, även inom militär och polis. Trots att de traditionella familjerollerna i många fall fortfarande står högt värderade påvisas en vilja till förändring mot en mer jämställd tillvaro.

Och under tiden utvecklingen inom jämställdhet går framåt i världen, måste vi på Gents nu fundera över hur vi ska frakta denna ömtåliga dyrgrip de 4 933 km som fågelvägen utgör till Förenade Arabemiraten. Ett kärt problem som vi hoppas få fler av. 

https://www.gents.se/brand/agonist

Om Gents.
Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.com samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents