2007-12-20 10:12Pressmeddelande

Sverigepremiär för Gents Barber & Shop

Måndagen den 10 december var det stor premiär för den europeiska nätbutiken Gents första fysiska butik i Sverige – Gents Barber & Shop. Butiken som ligger mitt i centrala Helsingborg är inredd i bästa barbershopstil och erbjuder produkter och tjänster inom manlig hud- och kroppsvård. Bland annat står en heltidsanställd barberare redo med rakkniven för alla män som uppskattar en riktigt klassisk rakning.

– Vi vill återinföra den klassiska rakningen, säger Stella Lennartsson, Informationschef på Gents i Sverige. Hos vår barberare kan man slinka in för en snabb rakning innan jobbet, eller boka tid för en längre behandling där man förutom själva rakningen bland annat jobbar med kalla och varma handdukar och lägger en ansiktsmask.

Gents Barber & Shop är en modern butik, utan att för den skull vara trendig. Inredningen är gedigen och andas tidlös elegans och lyx. Det framgår tydligt för besökaren att det i första hand är en butik för män. I väntrummet kan kunderna ta en espresso eller besöka Gents nätbutik. Förutom kropps- och hudvårdsprodukter går det inom kort även att handla en cigarr eller två, dessutom är det möjligt att förlägga olika typer av arrangemang för män, exempelvis svensexor och födelsedagar, i butiken.

Stella Lennartsson berättar att Gents satsar väldigt mycket på rådgivning och information till sina kunder.
– Vår butikschef är utbildad hudterapeut och kan ge professionella råd till kunderna om vad som passar just deras hudtyp, säger Stella. För män är det extra viktigt att kunna få bra råd i och med att det här med manlig skönhetsvård är relativt nytt. Nätbutiken erbjuder bland annat olika skönhets- och användarguider. Dessutom har vi ”specialisten” som ställer upp och svarar på specifika frågor från kunderna. Det är en populär tjänst som används av hundratals personer varje dag.

Skönhetsindustrin för män växer kraftigt. Gents är en av nordens största aktörer inom manlig skönhetsvård med nätbutiker i ett flertal olika länder. Varje dag hittar tusentals unika besökare till Gents nätbutik. Där kan de köpa produkter och få råd om kroppsvård och hudvård - områden som innefattar allt från håravfall och rakning till tandblekning och ansiktskrämer.

För mer information kontakta:

Stella Lennartsson
E-post: stella.lennartsson@gents.se

Gents Barber & Shop
Bruksgatan 3
252 23 Helsingborg
Telefon: 042-124050
Öppettider: 10-19 måndag-fredag, 10-16 lördag, söndag stängt


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Jenny Rydhström, Gents
VD
Jenny Rydhström, Gents
Kontakt för företagsfrågor Gents