2024-04-04 07:18Pressmeddelande

Ta del av den växande dofttrenden! Hitta din favorit under Oud Week hos Gents 7-14 april

Oud Week

Upptäck Oud – denna varma, mytomspunna och lyxiga doft med ett högre kilopris än guld. På Gents älskar vi Oud och under vår populära Oud Week får du exklusiva oud-parfymer och gåvor vid köp av Oud-produkter.

”Vi är stolta över att för femte året i rad presentera Gents Oud Week! Under de här åren har vi sett Oud-trenden växa markant - en trend som även märks internationellt. Detta gör det ännu roligare att lyfta ouden och dess fördelar”, säger Sofie Okstad, marknadschef på Gents.

Oud Week 7-14 april 2024

För årets temavecka har Gents doftexperter noga valt ut det bästa av vad Oud-världen har att erbjuda. Från prisvärda klassiker till dyrbara rariteter. Investera och njut av oudens karaktär och unika doftupplevelser. Du får dessutom exklusiva gåvor när du handlar Oud-produkter. Ju mer du handlar för – desto fler gåvor får du. Besök vår hemsida Gents.se.

Oud – det flytande guldet

Oud, agarträd, örnträd, aloeved - kärt barn har många namn. Oud är en mörk kärnved som utvinns ur trädet Aquilaria agallocha, som förekommer i 15 olika arter spridda över stora delar av Asien. När trädet infekteras av en viss typ av mögelsvamp kallad Phialophora parasitica reagerar det genom att producera en mörk och aromatiskt doftande oljeharts. Ju mer svamp och harts som angripit barken, rötterna eller grenarna på trädet, desto mörkare blir veden och desto bättre olja kan destilleras. 

En doft med många ansikten

Oud kan vara otroligt mycket och ha fantastiskt många ansikten beroende på hur gammalt trädet är, hur länge ouden lagrats, vilket område den kommer ifrån och på vilket sätt samt hur många gånger oljan extraherats. 

En oud behöver inte vara bombastisk och överväldigande utan kan vara diskret men ändå med den där mustiga, myskartade bottnen som är typisk för just denna speciella råvara. Parfymer av den här karaktären är ofta bra insteg till oudens förlovade land. De är generellt träigt kryddiga, blommiga och närmast lite gröna i stilen – inte sällan finns där också ett visst mått av fräschör om de blandas med rätt noter.

Vill du också ta del av Oud-trenden? Kolla in vår artikel i Gents Journal och vårt rika utbud av oud-produkter.


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, skägg, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop.


Kontaktpersoner

Sofie Okstad, Gents
Marknadschef
Sofie Okstad, Gents
Kontakt för frågor om Gents produkter och samarbeten
Nicolas Jacquemot, Gold PR
Press
Nicolas Jacquemot, Gold PR
Kontakt för journalister som önskar pressprover och bilder