2022-10-26 05:40Pressmeddelande

Inverterade elpriser blir Black Friday

Black Friday GrafBlack Friday Graf

Ett djärvt spel med hög spänning, så beskriver marknadschef Sofie Okstad årets tema för Black Friday hos nätbutiken Gents. 

Ju högre elpris i jämförelse med samma period föregående år, desto mer rabatt. Formeln är enkel: 2021 spotpris/2022 spotpris-100 = rabatten i procent på Black Friday.

"Vi ville gå mot strömmen både vad gäller konsumtionshets och generella reapriser. Samtidigt ville vi inte uppfattas som en propp för de som gör större delen av sina inköp under Black Friday. Snilleblixten att basera rabatten på elpriset kändes som ett lysande exempel på vad våra kunder skulle uppskatta denna höst.”

Och även internt på Gents är kampanjen omtyckt. “Teamet kände sig omedelbart jordade i beslutet, tillägger Sofie Okstad.”

På Gents.se/elpriser finns ytterligare information om hur rabatten räknas ut samt en historisk simulering baserat på spotpriset de senaste veckorna. 

Observera att endast en del av sortimentet på Black Friday omfattas av spot-rabatten.
Du hittar Gents spot-sortiment här.

 

 


Om Gents AB

Gents är ledande i Norden på manlig livsstil. Hos Gents finner män kunskap, inspiration och ett handplockat sortiment av det bästa inom hud- och hårvård, dofter, skägg, rakning och accessoarer. De fler än 3.000 produkterna är utvalda av Gents barberare, frisörer, hudterapeuter, doftkonsulter och produktexperter för sin funktion och kvalitet, och de säljs till kunder över hela världen genom internetbutiken Gents.se samt de fysiska butikerna Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.


Kontaktpersoner

Sofie Okstad, Gents
Marknadschef
Sofie Okstad, Gents
Kontakt för frågor om Gents produkter och samarbeten